Woning

De eerste eigen woning

Als je een eigen woning wilt gaan kopen, wil je goed geïnformeerd op zoek gaan. Je wilt weten wat je budget is om te kunnen besteden en wat er eventueel nog nodig is aan eigen middelen om de aankoop van je droomhuis te kunnen realiseren. Ik kan al tijdens het eerste gesprek aangeven wat er kan op basis van het inkomen en ik kan je vertellen wat de maandlasten dan worden. Als je je droomhuis dan hebt gevonden neem ik het volledige hypotheekproces uit handen. Van de hypotheekaanvraag tot aan de notaris. Zodat jij al bezig kan zijn met het inrichten van je droomhuis. Ik werk met alle geldverstrekkers in Nederland. Zo vind ik de beste hypotheek die bij jou past. 

Volgende woning

Je bent toe aan je volgende stap in je wooncarrière. Dit kan betekenen dat je groter wilt gaan wonen. Vanwege gezinsuitbreiding of dat je kleiner wilt gaan wonen of omdat je kinderen juist de deur uit zijn. Ook al heb je ervaring met het kopen van een woning, dan zal deze stap toch weer anders zijn. Ik informeer je in deze situatie over wat je kunt lenen, maar ook wat de overwaarde van je huidige woning betekent voor je volgende hypotheek. Wat doe je met een eventuele restschuld, sluit je je huidige hypotheek over of neem je deze mee en wat dacht je van de fiscale wetgeving? Gelukkig kan ik je als financieel adviseur hier volledig over informeren en adviseren.

Nieuwbouw

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning komen andere zaken kijken als bij de aankoop van een bestaande woning. Zo wordt een nieuwbouwwoning vrij op naam gekocht, maar dit betekent niet dat er verder geen kosten bij komen. Denk bijvoorbeeld aan meerwerk, hypotheekrente tijdens de bouw, bouwrente en taxatie. Een nieuwbouwwoning heeft veel voordelen, de woning is energiezuinig en goed geïsoleerd, waardoor je woonlasten lager zullen zijn. De woning voldoet aan alle bouweisen van nu, zo ben je voorbereid op de toekomst. 

Leuk je hier te ontmoeten!

Oversluiten

Oversluiten

Ben je helemaal tevreden met je huidige woning en wil je toch profiteren van de historisch lage rente? Laat je hypotheek dan door mij checken. Ik kan voor je kijken of het mogelijk is om je hypotheek over te sluiten om zo je woonlasten te verlagen. Verhuizen is dan helemaal niet nodig. 

Vastgoed financieren

Tweede woning

De tweede woning of vakantiewoning voor eigen gebruik kan je ook financieren. Het is mogelijk om hier de overwaarde van de eigen woning voor te gebruiken of het geheel te financieren op de tweede woning met inbreng van eigen middelen. Ook hier kijk ik weer naar wat voor jou passend is en kan er gekozen worden naar een financiering bij diverse geldverstrekkers.

Studentenwoning

Ben je in de fase dat de kinderen gaan studeren en wil je voor hen een passende woonruimte kopen in een studentenstad? Het is mogelijk om dit te financieren en hier ook nog huurinkomsten uit te halen. Ik heb diverse mogelijkheden om dit op een gunstige manier voor jou in orde te maken. 

Beleggingspand

Denk je erover om een pand te kopen voor de verhuur of zoek je naar mogelijkheden om je vastgoedportefeuille uit te breiden of te herfinancieren? Ik heb jarenlange ervaring in het financieren van beleggingspanden en weet dus raad met complexe financieringsvraagstukken. ik ga voor jou op zoek naar een passende financieringsoplossing. 

Ondernemer

Hypotheek voor ondernemers

Voor veel ondernemers is het een uitdaging om een hypotheek af te sluiten. Ik hoor vaak dat het voor ondernemers lastiger is een hypotheek te krijgen voor de aankoop van een woning. Gelukkig is het voor startende ondernemers eenvoudiger geworden om een huis te kopen. Ook als je nog geen drie jaar ondernemer bent, kan ik voor jou passende financieringsoplossing vinden. Ik zorg ervoor dat jou aanvraag soepel verloopt. Er is meer mogelijk dan je denkt en ik kan je hierbij helpen. 

Verzekeringen

Overlijdensrisicoverzekering

Stel dat je gisteren was overleden? Hoe had de situatie er dan uitgezien voor je nabestaanden. Gelukkig denken we hier niet vaak aan, maar soms is het juist wel goed om hier financieel gezien bij stil te staan. Financieel kan er namelijk veel extra leed bespaard blijven als alles goed is geregeld. Ik kijk voor jou wat je geregeld hebt en wat je eventueel nog kan regelen om de financiële risico’s te verkleinen bij overlijden. 

Arbeidsongeschiktheid

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering sluit je af om inkomsten te hebben tijdens ziekte of een ongeval. Dit is een belangrijke verzekering voor ondernemers, maar kan ook van toepassing zijn voor mensen in loondienst. Vaak vangen deze verzekeringen de woonlasten op bij langdurige arbeidsongeschiktheid. Een woonlastenverzekering zorgt ervoor dat je onbezorgd in je woning kunt blijven wonen als je arbeidsongeschikt of werkloos raakt. Door het afsluiten van deze verzekering worden je maandlasten opgevangen bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Ik bespreek deze risico’s met jou tijdens het adviestraject. Ik maak deze risico’s voor je inzichtelijk en laat je zien wat de mogelijkheden zijn om dit risico weg te nemen.

Schadeverzekeringen

Als je schade hebt door brand, diefstal of je kinderen gooien per ongeluk een bal door de ruit van de buren dan kan dit financiële gevolgen hebben. Hiervoor kan je je beschermen door een schadeverzekering af te sluiten. Ik ga samen met jou inventariseren welke schades je mogelijk kunt lopen en welke verzekeringen je daar voor kunt en wilt afsluiten. Ik kijk hierbij naar de schadeverzekeringen die je al hebt lopen en of deze voldoende dekking geven, maar ook of je niet teveel betaalt. Het is goed om ook bij schadeverzekeringen een vergelijking te maken bij verschillende maatschappijen en dan een goede keuze te maken. Hier help ik u graag bij, zodat u alleen verzekert wat echt nodig is.

Hypotheken

Consumptief krediet

Financiële planning

Levensverzekeringen

Schadeverzekeringen

Woonlastenverzekeringen

Mag ik het voor je regelen?

Als je wilt dat ik de hypotheek voor je regel, bel of mail dan voor een afspraak of vul het contact formulier in voor het maken van een afspraak.

Volg ons op social media

Agnes Filius
06-38780201
info@fifin.nl


Bezoekadres:

Scottweg 29A

4462 GS  GOES

KvK 81288328
BTW nr. NL003559148B51